Important GK Questions SET-1 For Competitive Exams.

·   0

Important GK Questions SET-1 For Competitive Exams.
Friends..Here are some more useful GK Questions for upcoming Competitve Exam 2015.


1.Mask dance is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Kerala
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Ans:- c) Arunachal Pradesh

2.Panwariya is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Bihar
c)Goa
d)Maharashtra

Ans:- b) Bihar
3.Dindi Reservoir,Andhra Pradesh is located on which river?
a)Krishna
b)Godavri
c)Mahanadi
d)Gangotri
Ans:- a) Krishna
4.Ramagundama dam,Andhra Pradesh is located on which river?
a)Krishna
b)Godavari
c)Mahanadi
d)Gangotri
Ans:- b)Godavari
5.Who is the Attorney General of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Anoop Mishra
d)Sumitra Mahajan
Ans:- a)Mukul Rohtagi
6.Who is the Principal secretary to Prime Minister?
a)M.Thambidurai
b)Mohammad Hamid Ansari
c)Nripendra Mishra
d)PJ Kurien
Ans:- c)Nripendra Mishra
7.Who is the Solicitor general of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Anoop Mishra
d)PJ Kurien
Ans:- b)Ranjit Kumar
8.Who is the comptroller and auditor general of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Shashi Kant Sharma
d)PJ Kurien
Ans:- c)Shashi Kant Sharma
9.Who is the Cabinet Secretary of India?
a)Mukul Rohtagi
b)Ranjit Kumar
c)Anoop Mishra
d)Pradeep kumar Sinha
Ans:- d)Pradeep kumar Sinha
10.Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Kerala
c)Gujarat
d)Mumbai
Ans:- a)Nagpur,Maharashtra
11.Which was the largest site of Indus Civilization ?
a)Lothal
b)Chanhudaro
c)Mohenjodaro
d)Dholavira
Ans:- c)Mohenjodaro
12.Raja Bhoj International Airport is in___ ?
a)Karnataka
b)Bhopal
c)Gujarat
d)Maharashtra
Ans:- b) Bhopal,Madhya Pradesh
13.’Lal Bahadur Shastri International Airport’ is located in ?
a)Karnataka
b)Mumbai
c)Varanasi
d)Goa
Ans:- c) Varanasi,U.P
14.Name of first Space Tourist of India ?
a)Col. I K Bajaj
b)Santosh George
c)Rakesh Sharma
d)Wilson Jones
Ans:- b) Santosh George
15.Where was the first Post Office opened in India ?
a)Karnataka
b)Vishakhapatnam
c)Kolkata
d)Tamil Nadu
Ans:-c) Kolkata