Important GK Questions SET-3 For Competitive Exams.

·   1

Important GK Questions SET-3 For Competitive Exams.

Friends..Here are some more useful GK Questions for upcoming Competitve Exam 2015.
1.Suggi is the folk dance of___:
a)Karnataka
b)Assam
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra

Ans:- a)Karnataka
2.Chong is the folk dance of___:
a)Haryana
b)Bihar
c)Odisha
d)Nagaland
Ans:- d)Nagaland
3.Nrayanpur dam,Karnataka is located on which river?
a)Krishna
b)Manjira
c)Mahanadi
d)Gangotri
Ans:-a)Krishna river
4.Dantiwada dam,Gujarat is located on which river?
a)Krishna
b)Sabarmati
c)Mahanadi
d)Banas

Ans:- b)Sabarmati river
5.Arthur Walker trophy is given in the field of____?
a)Badminton
b)Cricket
c)Billiards
d)Hockey
Ans:- c)Billiards
6.Topolino Trophy is given in the field of____?
a)Badminton
b)Golf
c)Billiards
d)Hockey
Ans:- b)Golf
7.Jananpith award is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science
Ans:- b)Literature
8.Vyasa samman is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science
Ans:- b)Literature

9.Kalinga Award is given in the field of____?
a)Film
b)Literature
c)Sports
d)Science
Ans:- d)Science
10.Pakyong Airport is located in____?
a)Nagpur
b)Hyderabad
c)Gangtok
d)Mumbai
Ans:- c)Gangtok,Sikkim
11.Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport is located in____?
a)Guwahati
b)Hyderabad
c)Bengaluru
d)Mumbai
Ans:-a)Guwahati,Assam
12.Central fuel research institute is in___ ?
a)Hyderabad
b)Bhopal
c)Dhanbad
d)Mumbai
Ans:- c)Dhanbad
13.Vallabhai Patel chest Institute is in___ ?
a)Hyderabad
b)Delhi
c)Ahmedabad
d)Mumbai
Ans:- b)Delhi
14.Lord Jagannath Temple is located in___:
a)Rajasthan
b)Odisha
c)Arunachal Pradesh
d)Maharashtra
Ans:- b)Odisha
15.Yamunotri Temple is located in___:
a)Haryana
b)Assam
c)Uttarakhand
d)Maharashtra

1 comments:

Write comments
November 30, 2016 at 2:57 PM delete

Dantiwada dam located on banas river...plz recorrect

Reply
avatar