Current Affairs Quiz On Date 18-08-2016 For All Competitive Exams

·   0

Current Affairs Quiz On Date 18-08-2016 For All Competitive Exams

Hello Friends ! Here Are important 10 questions And Answers Of  Date 17-8-2016 based on Current Affairs. That will Help You or Any Competitive Exams.


1. Who won the gold medal in men’s singles tennis category in Rio 2016 Olympic Games?
Answer: Andy Murray of Great Britain
Note: He defeated Argentina's Juan Martin Del Potro 7-5 4-6 6-2 7-5 in the final match held at the Olympic Tennis Centre in Rio de Janeiro, Brazil. With the win, he retained the medal and became the first player to win two men's singles tennis gold medals in Olympics.

2. Which country topped the Global Innovation Index, 2016?
Answer: Switzerland

3. What is India's position in the Global Innovation Index, 2016?
Answer: 66th

4. Hindustan Copper Limited (HCL) has  recently inaugurated the country’s first facility to produce nickel in which state?
Answer: Jharkhand
Note: The facility was inaugurated by Balvinder Kumar, Secretary, Ministry of mines. Nickel is primarily used to make stainless steel.

5. Who has bagged the Dr APJ Abdul Kalam Award 2016 presented by the Government of Tamil Nadu?
Answer: P Shanmugam
Note: He is the Sr.Principal Scientist at Central Leather Research Institute.

6. Who recently became only the second Indian artist after M.S.Subbulakshmi to perform at the iconic UN General Assembly hall?
Answer: A R Rahman
Note: Subbulakshmi was invited to perform at the General Assembly in Oct 1966.

7. Which Indian batsman entered the top-10 in the latest Test rankings released by the International Cricket Council (ICC)?
Answer: Ajinkya Rahane

8. Wayde Van Niekerk from which country recently smashed Michael Johnson’s long-standing world record in 400m recently at Olympics 2016?
Answer: South Africa

9. ___ on 16 August 2016 became the first non-NDA state to ratify the Constitution Amendment Bill on GST?
Answer: Bihar
Note: Bihar became the first non-NDA state and overall second after BJP-ruled Assam to pass GST Bill. The Constitution (122nd Amendment) Bill, 2014 on GST has already been passed by Lok Sabha and Rajya Sabha.

10. Which country on 16 August 2016 successfully launched the world's first quantum satellite which boasts of establishing hack-proof communications between space and the ground as it is equipped with security features to prevent wiretapping and intercepts?
Answer: China

Get Our Updates by Email