Tuesday, August 23, 2016

Current Affairs Quiz On Date 22-08-2016 For All Competitive Exams

Current Affairs Quiz On Date 22-08-2016 For All Competitive Exams

Hello Friends ! Here Are important 10 questions And Answers Of  Date 21-8-2016 based on Current Affairs. That will Help You or Any Competitive Exams.


1. Badminton player P V Sindhu on 18 August 2016 won historic silver medal in women’s singles badminton event at Rio Olympics 2016. Which player defeated P V Sindhu in the final?
Answer: Carolina MarĂ­n
2. World Humanitarian Day was observed on?
Answer: 19 August
3. Which city was recently named as  world’s most liveable city for the sixth year running according the Economist’s global liveability survey?
Answer: Melbourne
4. Who was recently awarded the prestigious 25th Vyas Samman 2015 for her poetry collection “Kshama”?
Answer: Hindi scholar and writer Sunita Jain
5. India Post Payments Bank Limited (IPPBL) has received the Certificate of Incorporation from the Registrar of Companies, Ministry of Corporate Affairs under the Companies Act 2013. Earlier Union Government has given its approval for setting up IPPB as a Public Limited Company under the DoP with ___% Government of India (GOI) equity?
Answer: 100%
6. State Bank of India’s (SBI’s) board of directors on 19th August 2016 has approved merger of its five associate banks and which other bank with itself?
Answer: Bharatiya Mahila Bank (BMB)
7. Which state Government recently became first state in the country to launch India’s first comprehensive ‘Crime Criminal Tracking Network System’ (CCTNS)?
Answer: Maharashtra
8. Who was conferred with Sangeet Martand Ustad Chand Khan Lifetime Achievement Award recently?
Answer: Pandit Shiv Kumar Sharma
9. Court of Arbitration for Sport (CAS), situated in Lausanne, Switzerland, on 18 August 2016 banned which Indian wrestler for four years following an appeal by World Anti-Doping Agency (WADA)?
Answer: Narsingh Yadav
10. Who recently became the first Iranian woman to win an Olympic medal?
Answer: Kimia Alizadeh Zenoorin

Share This
Previous Post
Next Post

Hello Friends ! Shikshanjagat Is website for Gujarati Competitve Exams Like GPSC,HTAT, Police,TET,CLerk,Bank etc...Preparation. On this site you will find lots of material for Exam Prepartion in Gujarati, Hindi And also in English. Keep Visiting This Site Daily to Improve your Knowledge.

0 comments: