Important Gk Set No.93(Indian History) For all Competitive Exams.

·   0

Important Gk Set No.93(Indian History) For all Competitive Exams.

1. Who was the viceroy when delhi became the capital of british india?
Answer : Lord hardinge.
2. Harappan Civilization forms part of the proto history of India and belongs to the ____________ Age.
Answer : Bronze.
3. Ashoka became the Buddhist under ________________
Answer : Upagupta.
4. The Vedic culture was founded by the __________________.
Answer : Aryans.
5. Who among the following founded the “sunga” dynasty?
Answer : Pushyamitra.

6. KumaraguptaI was followed by __________________________
Answer : Skandagupta.
7. The capital of Pandyas was ______________
Answer : Madurai.
8. The cholas kingdom was called as __________________________ .
Answer : Both b and c.
9. Babur was succeeded to the mughal throne by _____________
Answer : Humayun.

10. The Nanda dynasty was founded by ________________
Answer : Mahapadma Nanda.

Get Our Updates by Email